Virtuele tour Soesterberg

Hieronder kun je een indruk krijgen. Voor veel meer Soesterbergse schapenfoto’s en ander natuurgeweld verwijs ik je graag naar Hoogmoet’s Photostream.

 

[pano2vr folder=panos/schapen swf=pano_01.swf xml=pano_01.xml height=350]

 

Fotografie-technisch niet mijn meest geslaagde virtuele tour ~ maar wat wil je met uit de losse pols gemaakte panorma’s… Website-technisch is het evenwel een hoogstandje. De tour is geschikt gemaakt voor alle browsers en alle devices, met name natuurlijk ook de eigenzinnige Apple apparaten. Daarvoor is de tour in zowel Flash als HTML5 uitgewerkt. Ook wordt er gebruik gemaakt van geluid en dat brengt nog weer extra uitdagingen met zich mee; want net zoals met beeld verschillen de apparaten onderling ook weer enorm als het gaat om weergeven van geluid.

Er wordt gebruik gemaakt van extra scripting om de tour op alle device in fullscreen te kunnen tonen, Met name HTML5 is hierin zeer weerbarstig. Tot slot zijn de afbeeldingen geoptimaliseerd voor de grootte van het scherm waarmee je de tour bekijkt. Dus als je met je mobiele telefoon kijkt, worden er veel kleinere afbeeldingen vertoond dan bijvoorbeeld op een desktop computer.

Voor wie zelf eens aan de slag wil; ik maak gebruik van PTGui voor samenvoegen (‘stitchen’) van reguliere foto’s. Vervolgens gebruik ik Pano2VR om de resulterende ‘equirectangular’ afbeeldingen om te zetten naar Flash en HTML5 panorama’s. Voor de presentatie op een WordPress website maak ik gebruik van de door mijzelf geschreven plugin ‘Pano2VR viewer’. Stuur me gerust een mailtje als je vragen hebt.