Peter Bouwmeester Fotografie https://www.peterbouwmeester.nl Beeldend geschreven. Tue, 15 May 2018 08:52:18 +0000 nl hourly 1 Your silence is killing them https://www.peterbouwmeester.nl/your-silence-is-killing-them/ Tue, 05 Aug 2014 20:54:20 +0000 https://www.peterbouwmeester.nl/?p=1547 Het is al weer lang geleden dat de Arabische Lente zich aankondigde. De zomer die zou volgen, is er nooit gekomen.

 

 

Wij zijn allemaal Palestijnen

 

We zijn allemaal Khaled Saïd” verenigde de mensen. Net als “Wij zijn allemaal Palestijnen” zou moeten doen. Als je niet weet waarom, is het tijd dat je je verdiept in je medemens. Your silence is killing themProtest voor een groep zonder stem, zonder land, zonder rechten.

]]>
Virtuele tour Soesterberg https://www.peterbouwmeester.nl/virtuele-tour-soesterberg/ Mon, 16 Apr 2012 16:47:49 +0000 https://www.peterbouwmeester.nl/?post_type=work&p=392 Hieronder kun je een indruk krijgen. Voor veel meer Soesterbergse schapenfoto’s en ander natuurgeweld verwijs ik je graag naar Hoogmoet’s Photostream.

 

 

Fotografie-technisch niet mijn meest geslaagde virtuele tour ~ maar wat wil je met uit de losse pols gemaakte panorma’s… Website-technisch is het evenwel een hoogstandje. De tour is geschikt gemaakt voor alle browsers en alle devices, met name natuurlijk ook de eigenzinnige Apple apparaten. Daarvoor is de tour in zowel Flash als HTML5 uitgewerkt. Ook wordt er gebruik gemaakt van geluid en dat brengt nog weer extra uitdagingen met zich mee; want net zoals met beeld verschillen de apparaten onderling ook weer enorm als het gaat om weergeven van geluid.

Er wordt gebruik gemaakt van extra scripting om de tour op alle device in fullscreen te kunnen tonen, Met name HTML5 is hierin zeer weerbarstig. Tot slot zijn de afbeeldingen geoptimaliseerd voor de grootte van het scherm waarmee je de tour bekijkt. Dus als je met je mobiele telefoon kijkt, worden er veel kleinere afbeeldingen vertoond dan bijvoorbeeld op een desktop computer.

Voor wie zelf eens aan de slag wil; ik maak gebruik van PTGui voor samenvoegen (‘stitchen’) van reguliere foto’s. Vervolgens gebruik ik Pano2VR om de resulterende ‘equirectangular’ afbeeldingen om te zetten naar Flash en HTML5 panorama’s. Voor de presentatie op een WordPress website maak ik gebruik van de door mijzelf geschreven plugin ‘Pano2VR viewer’. Stuur me gerust een mailtje als je vragen hebt.

]]>
Een nieuwe jasje II https://www.peterbouwmeester.nl/een-nieuwe-jasje-ii/ Wed, 08 Feb 2012 10:12:44 +0000 https://www.peterbouwmeester.nl/?p=213 dewebbouwmeester.nl nu ook peterbouwmeester.nl een nieuw jasje gekregen!]]> Het heeft lang, erg lang, veel te lang in de lucht gehangen.. maar nu is het dan eindelijk zo ver: peterbouwmeester.nl is geheel opnieuw opgebouwd en heeft een nieuw jasje gekregen! Het is een hele krachttoer om mijn fotografisch werk weer op een rijtje te krijgen! Het is dan ook nog (lang) niet klaar en de komende tijd zullen er nog flink wat portfolio items worden toegevoegd.

]]>
Virtuele tour Openbare Bibliotheek Amsterdam https://www.peterbouwmeester.nl/virtuele-tour-openbare-bibliotheek-amsterdam/ Wed, 14 Dec 2011 12:30:51 +0000 https://www.peterbouwmeester.nl/?post_type=work&p=274 De virtuele tour van OBA en omgeving is samengesteld uit 5 panorama’s, die zowel binnen het gebouw van OBA als in de directe omgeving daarvan zijn gemaakt. Met de ‘hotspots’ functie kan een overzicht worden opgevraagd waarop de opname locaties zijn gemarkeerd. Let ook op het kompas (dode punt) dat de kijkrichting aangeeft.

Het interieur van OBA staat met haar witte en zwarte accenten garant voor hoge contrasten. Om deze op te vangen is gebruik gemaakt van zogenaamde High Dynamic Range (HDR) fotografie, een techniek waarbij meerdere opnames met verschillende belichtingstijden tot één worden gecombineerd.

]]>
Virtuele tour Management proeverij https://www.peterbouwmeester.nl/virtuele-tour-management-proeverij-2/ Fri, 16 Sep 2011 10:09:43 +0000 https://www.peterbouwmeester.nl/?post_type=work&p=284 De Management proeverij presenteert zichzelf onder andere met de zinssnede “… Professioneel bijblijven, kennis delen, netwerken en reflecteren was nog nooit zo lekker. …”

Een panorama werd gemaakt voor de website van proeverij om dit te onderstrepen.

]]>
Nieuwe keramieken van Ellen Roos https://www.peterbouwmeester.nl/nieuwe-keramieken-van-ellen-roos/ Fri, 22 Oct 2010 14:29:14 +0000 https://www.peterbouwmeester.nl/?post_type=work&p=290 Om haar werk in een galerie in het buitenland te kunnen tonen, gaf Ellen Roos opdracht tot het maken van een nieuwe serie foto’s t.b.v. afdrukken.

Bekijk ook Ellen haar website.

]]>
Virtuele tour atelier Ellen Roos https://www.peterbouwmeester.nl/virtuele-tour-atelier-ellen-roos/ Thu, 14 Oct 2010 20:06:43 +0000 https://www.peterbouwmeester.nl/?post_type=work&p=280  

Bekijk ook Ellen haar website.

Update: m.b.v nieuwere technieken (lees: html5) is het nu ook mogelijk om panorama’s geschikt te maken voor weergave op o.a. iPads. Dit was nog niet mogelijk ten tijde van het maken van dit panorama.

]]>
Dubbelexpositie van Maat en Bouwmeester in Fotogram https://www.peterbouwmeester.nl/dubbelexpositie-van-maat-en-bouwmeester-in-fotogram/ Fri, 06 Nov 2009 09:51:41 +0000 https://www.peterbouwmeester.nl/dubbelexpositie-van-maat-en-bouwmeester-in-fotogram/ Bekijk: Ghetto Potential en Bijlmer Breakz.

Peter Bouwmeester volgde gedurende langere tijd twee organisaties met de camera. Ghetto Potential zet zich in voor de bevordering van de kunstzinnige ontwikkeling van de kinderen in de getto’s van Nairobi Kenia. Bijlmer Breakz werd in 2005 opgericht om de omstreden, maar geliefde woonwijk in beeld te brengen. De foto’s bieden daarmee een aangename afwisseling op de stroom van ontmoedigende beelden uit de Bijlmer en Nairobi, die we doorgaans in de media aantreffen.

Karel Maat is autonoom documentair fotograaf en redacteur van F+D Fotografie. In de serie over crematoriumterreinen ligt de nadruk niet op de rituelen, het verdriet, het afscheid van een dierbare en al die andere dingen die je bij zo’n onderwerp kunt vastleggen. In zijn serie over Nederlandse campings vallen Maat vooral de kneuterige en kitscherige menselijke uitingen op bij stacaravans en de omliggende tuinen. Zeker wanneer de campings in de winter volledig verlaten zijn, biedt het een onwezenlijk beeld.

Fotogalerie Fotogram
Korte Prinsengracht 33
1013 GN Amsterdam

De expositie is te zien van vrijdag 20 november tot en met woensdag 9 december 2009.
Openingstijden:
maandag t/m donderdag: 10.30 uur tot 21.00 uur
vrijdag en zaterdag: 10.30 uur tot 16.00 uur
De fotogalerie is gratis toegankelijk en gesloten tijdens de feestdagen.

]]>
Illustratie voor ACG P&O advies en ondersteuning https://www.peterbouwmeester.nl/illustratie-voor-acg-po-advies-en-ondersteuning/ Wed, 07 Oct 2009 19:01:06 +0000 https://www.peterbouwmeester.nl/?post_type=work&p=384 Het logo van ACG P&O advies en ondersteuning is geent op een chinese puzzel ~ waaraan het laatste stukje ontbreekt. Voor de website werd een illustratie gemaakt waarin het ontbrekende stukje aan de puzzel wordt toegevoegd.

]]>
Bruiloft Cara & Shakiro https://www.peterbouwmeester.nl/bruiloft-cara-shakiro/ Sat, 08 Aug 2009 12:11:32 +0000 https://www.peterbouwmeester.nl/?post_type=work&p=226 Cara en Shakiro gaven elkaar op 8 juli 2009 het ja-woord in de raadzaal van het gemeentehuis in het Amsterdamse Westerpark. Peter Bouwmeester legde hun dag vast in zwart-wit, van de eerste afwachtende blik uit het raam tot ’s avonds laat samen op de bank.

 

]]>